De bioscoop, meer dan alleen een filmpje kijken.

De bioscoop, meer dan alleen een filmpje kijken.

4 januari 2019 0 Door Jeanet

Een filmpje kijken op de bank is natuurlijk erg leuk. Maar in de bioscoop heb je veel meer filmbeleving én heb je veel meer de focus op de film. Geen kind wat huilt waar je naar toe moet, geen appje die je even moet beantwoorden of geen andere afleiding. Een avondje bioscoop, even tijd voor écht ontspanning en rust.

De bioscoop staat natuurlijk bekend dat je er een filmpje kan kijken. Je kan natuurlijk ook kiezen voor alleen een filmpje kijken.  Maar wist je dat de bioscoop regelmatig diverse events organiseert én je er ook prima kan eten van te voren? Meer hierover vertel ik je in mijn blog.

Ladies Night. 
Een gezellige avond met alleen maar vrouwen in de zaal. Ga met vriendinnen of vrouwelijke collega’s naar de bioscoop en geniet samen van de voorpremière nieuwe bioscoopfilm. Bij binnenkomst krijg je een welkomstdrankje en in de bioscoop zijn diverse stands met accessoires, fashion, beauty én worden er prijzen verloot. Na afloop van de film krijg je ook nog eens een goodiebag mee naar huis.

Bier, Burgers & Blockbuster
De mannenavond in de bioscoop noemen ze de Bier, Burgers en Blockbuster. Tijdens deze avond kunnen de mannen met elkaar naar de bioscoop en genieten van een voorpremière van een stoere mannenfilm. ER zijn verse hamburgers en ijskoud bier te verkrijgen voor slechts €1,- per stuk.

Events voor de kinderen.
Speciaal voor de allerjongste bioscoopbezoekers zijn er speciale Kids Events. Bij alle Kids Events staat de bioscoop in het teken van de film die wordt vertoond en zijn er leuke spelletjes die je kan doen.
De Kleuterbios is voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het geluid is gedempt, het zaallicht blijft gedeeltelijk aan en de kinderen krijgen een filmdiploma en kleurplaat
Het Kids Weekend is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er is welkomstlimonade en er zijn verschillende activiteiten in teken van de film de kinderen krijgen een kleine verrassingsgoodie mee na afloop.

Horror Night. 
Speciaal voor de Horrorfans is er een Horror Night. Er is een angstaanjagende sfeer en natuurlijk een huiveringwekkende film.

Cine Plus.
CinePlus is een filmmiddag waarbij je vooraf een gratis kopje thee of koffie met wat lekkers krijgt. Regelmatig wordt de Cine Plus middag georganiseerd. Er is een gevarieerd aanbod van mooie, ontroerende, spannende en humoristische films.  En je bioscoopkaartje is voor een voordeliger tarief dan een normale film die draait.

De events verschillen per bioscoop, de events in dit bericht worden gehouden bij de bioscopen van Kinepolis.
Voor meer informatie over de events kijk je op de website van Kinepolis, onder het kopje events.

Cosy Seats.
In de Kinepolis bioscoop in Almere, Breda, Dordrecht, Emmen, Groningen en Jaarbeurs Utrecht kan je kiezen voor Cosy Seats. In deze luxe bioscoopstoelen heb je royale beenruimte en geniet je van meer luxe, meer comfort en meer privacy. Je hebt namelijk comfortabelere stoelen met extra brede armleuningen, wegklapbare leuning om knusser te zitten, een handig tafeltje om je drankjes en snacks op te plaatsen, een kapstok om je jas aan op te hangen én een houdertje (onder de tafel) om een (hand)tas op te hangen.

Samenwerkingen met andere restaurants. 
Wil je uit eten en daarna naar de film? Ga dan uit eten bij een café/restaurant die samenwerkt met de bioscoop of bij het café/restaurant bij de bioscoop zelf. Je bioscoop kaartje krijg je dan namelijk met korting.
Op de website van Kinepolis kan je de bioscoop bij jou in de buurt selecteren en daar kan je dan zien welke restaurants samenwerken met desbetreffende bioscoop.

Prijzen van de bioscoopkaartjes.
De prijzen van de bioscoopkaartjes zijn verschillend. Kinderen zijn weer goedkoper dan volwassenen, maar tijdens de events zijn er vaak ook weer andere prijzen. Doordeweeks buiten de vakantie kan je in de ochtend goedkoper naar de bioscoop. Voor 3d films en films die langer duren dan 135 minuten betaal je een toeslag.
Ga je regelmatig naar de film dan je kiezen voor een rittenkaart. Met een 5 sterrenticket van €40,- kan je 5 keer naar de film en betaal je €8,- per filmbezoek. Met een 10 sterrenticket van €75,- kan je 10 keer naar de film en betaal je €7,50 per filmbezoek.

Voor de actuele prijzen kan je het beste even kijken op de website van Kinepolis. Of je besteld gelijk online je kaartjes en ziet dan ook gelijk wat ze kosten.

bioscoop kinepolis
Meer uitjes lees je op mijn website, onder het kopje Uitjes in Nederland