Binnenspeelplekken voor kinderen.

Binnenspeelplekken voor kinderen.

1 maart 2019 0 Door Jeanet

Ballorig/Monkey town zijn 2 voorbeelden van een binnenspeelplek waar je kinderen kunnen spelen, rennen, klimmen en glijden. Dit zijn ook wel de plekken die niets voor niets krijspaleis worden genoemd. Vaak erg druk, veel lawaai en met teveel drukte heb je niet eens een zitplekje. Voor veel kinderen (en/of ouders) is dit veel te druk. Daarnaast betaal je er entree en als je meerdere kinderen hebt kan het hierdoor al een duur uitje zijn. 
Ik ging daarom op zoek naar binnenspeelplekken met een zelfde soort toestel als bij Ballorig/Monkey town. Zo kan je kind toch lekker klimmen en klauteren, is de omgeving wat minder druk en hoef je ook geen entree te betalen (soms wel verplichte consumptie). Erg fijn voor bijvoorbeeld een regenachtige dag of handig te combineren met een andere boodschap die al moest of even een kopje thee met je vriendin die je al een tijd niet hebt gesproken. 

Ikea 
Ikea heeft een aparte binnenspeelplek waar personeel toezicht houdt op je kind(eren). Kinderen met een lengte van 95 cm t/m 140 cm, mogen hier maximaal een uur spelen terwijl jij als ouder een rondje maakt door de Ikea of even in het restaurant gaat zitten voor een kopje koffie/thee of aan het werk gaat. Småland is een speelplek waar kinderen kunnen springen, klimmen en rond rennen. Maar waar ook een film kan worden gekeken.

Vakantieparken.
Op diverse vakantieparken zitten ook indoorspeeltuinen. Of je hier gratis toegang hebt of entree moet betalen kan verschillen per dag, maar ook per park. Door van te voren even te bellen, kom je niet ter plekke voor verassingen te staan. Zo is er bijvoorbeeld bij Landal Esonstad een nieuwe indoorspeeltuin.

Jumbo Reitdiephaven. 
Terwijl jij je boodschappen doet, kunnen je kinderen spelen in het klimtoestel die in het midden van de winkel staat bij de Jumbo Reitdiephaven. Zo is winkelen voor iedereen een stuk leuker.

Boze Wijf in Lauwersoog.
Tijdens zonnige dagen kunnen de kinderen zich heerlijk vermaken in de waterspeeltuin. Voor de regenachtige dagen is de speelzolder bij het Boze Wijf meer geschikt.

Winkels en winkelcentra’s. 
Diverse winkels en winkelcentra’s hebben soms ook binnenspeelplekken voor kinderen. Zoals het winkelcentrum in Paddepoel, warenhuis Van der Veen in Assen, Scapino Vismarkt, Intersport Assen, Kampeerhal Roden, Home center Wolvega en  Tuinland Groningen.

Diverse restaurants
Er zijn ook diverse restaurants waar een leuke binnenspeelplek met klimtoestellen is, binnenkort zal ik een uitgebreidere blog met restaurant met speelhoekjes maken. Maar hier alvast een aantal met een apenkooi speelgelegenheid Happy Italy heeft diverse vestigingen in Nederland, Breed zit in Leek en Almere, Schierzicht in Lauwersoog, Mac Donalds, Puur in Emmen,

Diverse antwoorden heb ik gekregen door mijn oproepje in de Facebookgroep Moeders in Groningen en Uitjes met jonge kinderen in de 3 noordelijke provincies.

Heb je zelf nog aanvullingen laat het me dan gerust weten. Op deze manier kunnen we elkaar weer informeren en inspireren.

Het kan zijn dat bepaalde plekken niet meer of tijdelijk niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud of veranderingen in de winkel.

Meer andere uitjes kan je natuurlijk ook vinden op mijn website. Elke vrijdag komt er een nieuwe blog of Facebookbericht over een uitje die je kan doen in Nederland. Door mijn Facebookpagina te liken en te volgen, is er grote kans dat je dit voorbij ziet komen in je tijdlijn.