De website van Natuurmonumenten

De website van Natuurmonumenten

31 januari 2018 1 Door

Natuurmonumenten zorgt ervoor dat je kan genieten van de natuur en bied op allerlei manieren de gelegenheid om actief in contact te komen met  de natuur. In deze blog vertel ik je over wat je allemaal kan vinden op de website van natuurmonumenten.

Ik hou enorm van de natuur en deel daarom graag met jullie deze website.
Er staan namelijk veel mooie natuurplekken, activiteiten en tips op deze website. De natuur is voor mij echt wel een plek om even tot rust te komen en te genieten van de rust, de stilte en al het moois wat de natuur bied.

Natuurmonumenten heeft diverse natuurgebieden door heel Nederland heen. Op de website van Natuurmonumenten vind je:
– 355 Natuurgebieden: Alle natuurgebieden die natuurmonumenten onderhoud kan je vinden op de website. Je kan gemakkelijk zoeken naar welk natuurgebied bij jou in de buurt zit.
– Bezoekerscentra:  Een bezoekerscentrum is het start- of eindpunt van een natuuractiviteit. Er zijn 9 bezoekerscentra en 1 biologische zorgboerderij van Natuurmonumenten in Nederland. Je kunt er terecht voor excursies, kinderactiviteiten en/of een kopje koffie.
Monumenten: In de natuurgebieden van Natuurmonumenten staan diverse historische gebouwen zoals bijzondere bouwwerken, boerderijen, forten, kastelen, molens en religiues erfgoed. Op de website vind je meer informatie over deze monumenten.
– Projecten: Een overzicht van de projecten die Natuurmonumenten heeft.  Door de diverse projecten worden er nieuwe overlevingskansen geschept voor planten en dieren en worden waardevolle cultuurhistorische behouden.
Activiteiten: Natuurmonumenten organiseert diverse activiteiten voor jong en oud. Zo organiseren ze bijvoorbeeld een tocht met de boswachter, vogels kijken, wild spotten, braakbollen uitpluizen of een eigen insecetenhotel maken.
– In de agenda kan je zien welke activiteiten er binnenkort bij je in de buurt worden georganiseerd.
– Er staan vakantieplekken voor als je graag op vakantie wilt gaan in de natuur.
Kinderactiviteiten: Er zijn diverse activiteiten voor kinderen sommige worden echt georganiseerd en kan je alleen op dat moment heen. Maar er zijn ook er op uit tips zoals een speelbos.
– Routes: Diverse routes staan op de website.  Via de zoekmogelijkheid kan je gemakkelijk een route in de buurt vinden.  Er zijn; wandelroutesfietsrouteshardlooproutesroutes die je kan wandelen met je hondmountainbikeroutesroutes die je kan rijden met je paard, en cultuurroutes.
– OERRR:  OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten.
– Doe mee: Je kan op diverse manieren mee doen om natuurmonumenten te helpen bij het onderhouden van de natuur. Zo kan je een lidmaatschap nemen, vrijwilligerswerk doen of een gift doen.
– Winkel: In de winkel vind je diverse natuurlijke producten die je kan kopen.

OERRR, speciaal voor kinderen. 
OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, waarmee alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur kunnen ontdekken. Natuurmonumenten wil kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan.  Aan de hand van de uitdagende kaarten van OERRR kunnen kinderen de natuur volop ontdekken. Bij een lidmaatschap (van maar 1,25 per maand) op OERRR krijg je elk seizoen een set kaarten van OERRR thuisgestuurd met leuke doe-opdrachten én je krijgt korting op alle activiteiten van OERRR in natuurgebieden door het hele land.

Natuurmonumenten organiseert bedrijfsuitjes. 
NatureXP is de partner van Natuurmonumenten voor de organisatie van bedrijfsuitjes in de natuur.  Een dagprogramma bestaat altijd uit een nuttige, Frisgroene handen-uit-de-mouwen activiteit (zagen, snoeien graven) aangevuld met bijvoorbeeld een Big Bird Race, Wildlife Walk, een workshop Wildlife Art en/of biologische borrelhapjes maken.

Route app. 
Natuurmonumenten heeft een gratis routeapp. In deze app vind je diverse routes die je bijvoorbeeld kan wandelen of fietsen. Deze route app breidt zich voortdurend uit.

Lid worden en Natuurmonumenten steunen. 
Met je bijdrage help je Natuurmonumenten om:
– natuur aan te kopen en te beschermen
– bedreigde dieren en planten te redden
– natuur te beschermen tegen volbouwen
Lid worden kan al vanaf € 2,50 per maand of € 27,50 per jaar.

Social Media
Natuurmonumenten heeft ook een facebookpagina, instagram account waar ze o.a. regelmatig mooie foto’s delen.
Op Youtube staan diverse filmpjes op van o.a. de natuur.

* Elke week wil ik op woensdag een pagina/website gaan delen die ook er op uit tips deelt. Dit zijn niet altijd alleen maar gratis uitjes. De losse aparte uitjes die ik op vrijdag deel, zijn wel allemaal gratis te bezoeken.
** Voor het plaatsen van de afbeelding heb ik toestemming gekregen van Natuurmonumenten.

Hoe vaak gaan jullie de natuur in? En wist je van het bestaan van natuurmonumenten?