Bloggen, als gastblogger, bij Jeanetblogt.

Bloggen, als gastblogger, bij Jeanetblogt.

13 februari 2018 3 Door Jeanet

Wil je een persoonlijk verhaal, een eerder geschreven blog, je favoriete recept, een review over je favoriete boek, een review over een product waarvan anderen echt het bestaan van moeten weten of wil je graag iets anders delen bij mij op mijn website? Lees dan verder.

Waarom ik blog.
Ik ben blogs gaan schrijven omdat ik graag dingen met anderen wil delen, anderen wil inspireren of net even een andere kijk kan laten geven. Mijn blogs gaan over uitjes die je kan doen in Nederland, mijn werk als gastouder, de dingen die ik doe als moeder met/zonder mijn zoontje, de dingen die mij inspireren, reviews van producten/speelgoed e.d. oftewel diverse blogs. De onderwerpen verschillen, net waar ik graag wil over wil schrijven, maar de rode draad is wel jullie informeren.
Ik merk zelf hoeveel plezier ik hierin heb en wil deze mogelijkheid ook met jullie delen. Om anderen te informeren over dingen die voor jou belangrijk zijn, om een eigen blog hier te plaatsen en daardoor jezelf te promoten of door anoniem iets te vertellen aan anderen.

Iedereen is uniek. 
Er zijn veel bloggers. De een doet het als hobby en de ander heeft het echt als baan. En sommige mensen denken er over na maar twijfelen nog. Maar iedere blogger is uniek, geen een blogger is hetzelfde.
Ik wil (bijna) iedereen een kans geven om te bloggen op mijn website als gastblogger. Maar het moet wel aansluiten bij mijn blog, ik moet achter de blog staan. Ik ga geen dingen delen die ik zelf niet geloof, die ik zelf onzin vind, die totaal niet aansluiten bij mijn blogs of die ik zelf nooit zal gaan lezen. Het is mijn website, mocht je twijfelen mail dan gewoon hoor! Nee heb je, ja kan je krijgen.

Blogger of (nog) geen blogger, dat maakt niets uit!
Wil je graag een blog van jezelf delen met anderen en anderen kennis laten maken met je blog. Of blog je nog niet maar wil je graag wel iets delen met anderen. Dit kan nu (ook) op mijn blog, er zijn namelijk meer websites waar je als gastblogger aan de slag kan. Ook anoniem een blog bij mij plaatsen is mogelijk, soms wil je graag iets vertellen maar is het vanuit je eigen naam nog wat moeilijk/eng (vanwege reacties van anderen).

Zelf ben ik ook gastblogger.
Diverse bloggers volg ik en diverse blogs lees ik. Leuke, informatieve en/of herkenbare blogs. Erg leuk vind ik dat er afgelopen weken diverse blogs van mij zijn gedeeld.
Met veel plezier heb ik een blog geschreven voor TakemeTo,over onze vakantie in de boomhut.
Door To be Kinderopvang en de Coole Kids Box worden (met toestemming van mij) mijn eerder geplaatste blogs gedeeld. Dit zorgt vaak voor meer bezoekers op mijn website en soms ook voor nieuwe likers op Facebook. Erg fijn dat deze manier mijn blog gedeeld en verspreid wordt en meer bekendheid krijgt. Ik wil andere bloggers daarom ook deze mogelijkheid geven.

Anoniem
Ook heb ik al wel eens een blog anoniem geplaatst, onder andere namen. Ik wou graag iets delen, maar niet iedereen uit mijn persoonlijke kring wist dit en hoefde dat op dat moment te weten. Wie weet deel ik ooit deze blog nog wel hier. Ik vond het fijn dat die bloggers me de mogelijkheid gaven om een blog te schrijven en het met anderen te delen. En ik wil ook anderen deze mogelijkheid geven. Dus als je liever je verhaal anoniem wil plaatsen, is dit mogelijk.

Afspraken, regels en handig om te weten als gastblogger.
Een aantal dingen die misschien handig zijn om alvast te weten.
– Het is, voor de duidelijkheid, vrijwilligerswerk. Je doet het omdat je net als ik iets wilt schrijven over iets wat je graag met anderen wilt delen.
– Het is een artikel die je zelf hebt geschreven. Het mag een blog zijn die je al eerder op je website hebt geplaatst, zolang je hem maar wel zelf hebt geschreven.
– Er geldt een limiet van maximaal 2 links naar een andere pagina/website.
– Je mag er 1 foto bij plaatsen, ik gebruik zelf meestal ook maar een foto.
– De foto heb je zelf gemaakt, i.v.m. licentie/rechten.
– Op de foto(‘s) staan geen kinderen zichtbaar in beeld vanaf de voorkant, achterkant mag wel.
– Blog je al zelf en wil je graag dat anderen naar je website en/of pagina kunnen klikken. Dan vermeld ik je website onderaan de blog, zie ook de andere gastblogs.
– Wil je liever anoniem iets plaatsen of onder een andere naam, dan is dit ook zeker mogelijk. Het is soms nou eenmaal makkelijker om onder een andere naam te bloggen.
– Het is mijn website, dus ik beslis ook of ik je verhaal daadwerkelijk plaats en wanneer ik deze plaats. Maar zolang het past bij de dingen die ik deel, ik mezelf er kan herkennen of ik het graag ook met anderen wil delen om anderen er bekend mee te maken, dan zal ik het wel plaatsen. Ik ben de strengste en moeilijkste niet, maar ik moet wel zelf ook achter het artikel staan.
– Je gaat ermee akkoord dat ik je geplaatste blog op mijn site deel, bijvoorbeeld in diverse Facebookgroepen met andere bloggers.

Als je verder nog vragen hebt of graag een blog wil gaan schrijven, neem dan contact met me op.  Vertel waarover jij graag iets wil plaatsen op mijn website, zodat ik dan kan nadenken of ik het ook op mijn website geplaatst wil hebben.

Gastblogs die al eens bij mij zijn geplaatst kan je vinden onder de tag  gastblog.