1 jaar aan het bloggen over mijn leven.

1 jaar aan het bloggen over mijn leven.

1 juli 2018 0 Door Jeanet

Nadat ik was begonnen met het bloggen over gratis uitjes, merkte ik dat ik het leuk vond om te schrijven. Ik wou meer schrijven dan alleen over de gratis uitjes, dus begon ik ook met bloggen over andere dingen in mijn leven. Met veel plezier begon ik hier precies een jaar geleden mee.

Waarom ben ik begonnen met bloggen.
1 juni 2017, begon ik  met het bloggen op de Facebookpagina Gratis er op uit.  Ik kwam er achter dat er veel mooie gratis speel- en/of wandelplekken in de buurt zijn, maar waar ik (en ook anderen) soms nog niets van wisten. Eigenlijk is dat best jammer dacht ik, dus ben ik de Facebookpagina Gratis erop uit in Groningen/Friesland/ Drenthe begonnen, zodat er meer bekendheid kan komen aan de mooie gratis speel- en/of wandelplekken zou komen.

Nadat ik de Facebookpagina Gratis er op uit had opgestart, merkte ik dat het leuk vind over dingen te schrijven. Het begon als idee om ook blogs te gaan schrijven over andere dingen dan uitstapjes en werd 1 juli 2017 werkelijkheid. Mijn eerste blog schreef ik en ik maakte een Facebookpagina aan voor mijn persoonlijke blogs. Ik merkte dat ik het steeds leuker begon te vinden, waardoor ik professioneler wou gaan bloggen en daarom ook een website wou hebben voor de blogs. Niet alleen professioneler, maar ook zijn de blogs dan beter en gemakkelijker te vinden.

Meer dan alleen even een tekstje schrijven.
Bloggen is absoluut meer dan alleen even een tekstjes schrijven en plaatsen op de website. Bij het bloggen komt veel meer kijken.  Voor meer bekendheid én lezers moet het bericht gedeeld worden op diverse plekken zoals op social media. De teksten moeten op de juiste manier worden geschreven, zodat ze ook via Google te vinden zijn. Teksten moeten er uit zien, fijn zijn om te lezen en de juiste afbeeldingen erbij zorgen dan voor het complete plaatje. De website moet opgemaakt worden en ook leuk uit zien. Natuurlijk moet dit niet, maar ik vind het toch ook wel erg leuk als mijn blogs ook daadwerkelijk gelezen worden. Daarbij komt dan ook nog de voorbereiding voor een blog, zoals een plek bezoeken,  product uit proberen of meer informatie er over opzoeken op internet. Er zit dan ook zeker heel veel uren in de blogs die ik schrijf. Ik doe dit met veel plezier, soms is het even plannen en andere keren kan ik vooruit schrijven. Aan inspiratie geen gebrek, tijd wel. De blogs schrijven doe ik namelijk naast mijn werk, gezin, huishouden en vriendinnen.

Uitzoeken, uitvinden en ervaren.
Regelmatig ben ik nieuwe dingen aan het uitzoeken en daardoor aan het uitvinden wat wel/niet werkt.
Zo schrijf ik in de blogs nu geen naam meer van mijn zoontje. Voor de lezers die de naam niet weten, is dit duidelijker en voor de lezers die me kennen snappen het net zo goed wie ik bedoel.
Weekoverzichten heb ik eventjes gedaan, maar ben ik mee gestopt. Waarom zal ik onze hele week op internet gooien? Als mensen interesse hebben in wat we hebben gedaan afgelopen week, dan komen ze maar even gezellig op de thee en kletsen we dan even bij. Ik weet ook op de thee gaat soms lastiger, maar daar komt doordat ik anders ben gaan werken waarschijnlijk ook meer tijd voor.
Inmiddels heb ik op dit moment voor mijn idee een aardige structuur in mijn blogs gecreëerd. Maar het kan maar zo zijn dat ik toch ervaar dat dat niet helemaal werkt en het weer verander of er soms van afwijk.
Om vindbaar te worden tussen al die grote bloggers, bezoekers te krijgen en naamsbekendheid te krijgen is veel tijd en geduld nodig. Maar ook kennis, kennis om te weten hoe je het moet aanpakken. Ik ben nog maar een jaartje bezig en heb dan ook hierin nog veel te leren, maar ook al heel veel geleerd!

Andere bloggers
Er zijn heeeeeeel veeeeel andere bloggers. Bloggers die al duizenden volgers en bezoekers hebben, maar ook bloggers die net als ik nog klein zijn. Diverse bloggers volg ik, lees ik hun blogs van en leer ik weer van. Inmiddels kan ik er al tussen uit scannen wanneer een blog is geschreven omdat ze het leuk vinden, of omdat ze het hebben geschreven voor een samenwerking.
Er zit een groot verschil in de diverse bloggers. Niet alleen qua blogs die ze schrijven, maar ook qua collegialiteit. De ene blogger wil je best wat tips geven, maar een ander wil je niets leren en zeggen zoek het zelf maar uit hebben wij ook moeten doen. Snap ik ook wel, want voor veel bloggers is het werk en zien ze de andere bloggers als concurrent. Maar ook vind ik het jammer. Als je een nieuwe baan hebt, wordt je ook vaak eerst ingewerkt of krijg je basisinstructies hoe het werkt en moet. Als blogger, wat ook daadwerkelijk je werk kan worden, is dit vaak niet zo. Wel zijn er diverse websites waar je veel informatie kan vinden en gelukkig een aantal lieve bloggers die je wel willen helpen d.m.v. ervaringen te delen en tips te geven.

Bloggersevent
Dit jaar ben ik naar het bloggersevent: Blogger by Nature geweest én de kaartjes voor volgend jaar heb ik al besteld. Een leuke, gezellige en leerzame dag. Bloggers leren kennen, bloggers in het echt een keer ontmoeten, samen praten over het bloggen. Maar ook informatie op doen, dingen leren en kennismaken met bedrijven die willen samenwerken met bloggers. Een leuke leerzame dag, die mijn to do list absoluut niet korter heeft gemaakt.

Samenwerkingen
Inmiddels heb ik ook een aantal samenwerkingen gehad. De ene keer voor korting en een andere keer echt voor geld. Erg leuk dat ik op deze manier ook wat verdien. In het bloggen zit veel tijd en doe ik met veel plezier. Ik doe dit niet omdat ik er alleen maar geld mee wil verdienen, als dat zo was dan was ik allang gestopt. Ik doe het om anderen te informeren en te inspireren, maar die betaalde samenwerkingen of het krijgen van gratis producten die ik anders wellicht had gekocht zijn natuurlijk wel erg leuk.
Ook heb ik bij diverse website gastblogs geschreven, maar ook schreven anderen een gastblog bij mij.

Mijn eigen website, logo én visitekaartjes.
Vanaf januari dit jaar gebruik ik met veel plezier mijn website. Door mijn website zijn de blogs makkelijker te vinden en te lezen. Ik heb ook zeker geen spijt van deze stap. Wel was het even wennen en heb ik ook hierin nog veel te leren, zoals welke plug-ins zijn handig om te gebruiken. En regelmatig pas ik nog dingen aan om de website nog mooier en fijner leesbaar te maken.
Inmiddels ben ik ook zeer blij dat mijn website bijna 3000 bezoekers heeft per maand.. Op mijn website kan je al mijn blogs terug vinden en lezen.
Bij een website hoort ook een logo, voor zowel de gratis uitjes als mijn blog maakte ik een logo. Dit logo staat op de visitekaartjes, de website en diverse afbeeldingen die ik gebruik.
Om het dan helemaal compleet te maken, maakte ik visitekaartjes. Een visitekaartje voor zowel de blogs als de uitjes, maar wel met elk de eigen kant. Inmiddels heb ik nieuwe visitekaartjes laten maken, aangezien de eerste 100 al bijna uitgedeeld waren. De visitekaartjes deel ik uit, maar kan je ook vinden in diverse winkels.

Toekomst.
Ik ben zeker van plan om nog een langere tijd blogs te schrijven. Ik zou absoluut nog veel meer uit willen halen dan ik nu doe en heb nog veel meer plannen, maar heb net als ieder ander maar 24 uur in een dag. En hiernaast heb ik nog een baan in de kinderopvang, een gezin én schrijf ik nog andere blogs over gratis uitjes en ga ik werken voor de Coole Kids Box.
Wel heb ik voor mezelf nu een soort structuur bedacht, wat wanneer ik wil plaatsen. Al wijk ik hier soms ook nog wel wat vanaf, omdat het dan net wat handiger uit komt. Alle eerder geplaatste blogs op Facebook, wil ik nog op de website plaatsen, ze staan er namelijk nog niet allemaal op. De blogs die ik heb geplaatst wil ik nog mooier maken, de website nog leuker, mooier en beter vindbaar. Pinterest wil ik gaan opzetten en zo zijn er nog veel meer plannen die ik heb voor mijn werk als blogger. Nu nog de tijd om het daadwerkelijk te plaatsen, alles komt op z’n tijd zeg ik dan maar.

Werk of hobby.
Het begon als een hobby, maar inmiddels is het toch écht wel (vrijwilligers)werk. Want  alle tijd die ik er in steek verdien ik op dit moment vaak niks aan. Maar ik krijg er wel veel energie van en wordt er erg enthousiast van.  Maar het is zeker meer dan alleen een hobby. Een hobby kan je namelijk doen wanneer jij wil én als je het even niet doet maakt het geen verschil. Het bloggen is zeker meer dan alleen maar even een tekstje schrijven. Er komt veel meer bij kijken. Als ik niet wekelijks berichten plaats, worden mijn berichten steeds minder geplaatst op Facebook. Waardoor steeds minder mensen mijn berichten zullen lezen. Net als het delen in de diverse groepen, ook dit is nodig voor meer zichtbaarheid. Daarnaast moeten mijn berichten op de juiste manier geschreven worden, zodat ook Google ze vind en gaat gebruiken. Nog veel heb ik daarin uit te zoeken én te leren, maar door te doen leer ik. En verder is het belangrijk dat ik niet alleen berichten plaats, maar ook mijn website regelmatig bijwerk.

Inspiratie
Aan inspiratie heb ik geen gebrek. De blogs schrijf ik vaak met een glimlach op me gezicht en krijg ik dan ook zeker energie en een voldaan gevoel van. Al is het soms ook best lastig. Het gras is altijd groener bij een ander en er komt ook echt wel eens jaloezie om de hoek kijken. Soms als ik een idee heb om ergens over te schrijven, komt het ook wel voor dat ik dan ineens diverse andere bloggers er ook over zie schrijven. Waarbij ik dan denk, zal ik er dan maar niet over schrijven? Soms doe ik het niet, maar soms ook wel. Iedere blogger schrijft weer anders en waarom zou ik er dan niet over mogen bloggen. Door mijn blogs kijk ik anders naar de dingen die ik doe en maak ik nog meer foto’s dan ik al maakte. De foto’s die ik dan weer kan gebruiken bij de blogs. Anders naar dingen kijken omdat ik er wellicht over wil gaan schrijven.

Trots en dankbaar
Een jaar geleden had ik niet verwacht dat ik dit nog zal doen. Trost ben ik op mezelf wat ik al bereikt heb. Dankbaar ben ik met alle lezers die mijn blogs lezen.

Bedankt voor het lezen, volgen en eventueel delen. Op naar nog vele blogs.
Deel gerust met anderen, om anderen te kunnen informeren en te inspireren.
Wil je eens wat weten, stuur me gerust een berichtje.
Ik wens je heel veel plezier met het lezen van mijn blogs.

Lieve groetjes,
Jeanet Veenstra Venema