Wandelcoachsessie bij Praktijk voor  Groene Therapie.

Wandelcoachsessie bij Praktijk voor Groene Therapie.

6 februari 2018 2 Door Jeanet

In Januari heb ik een wandelcoachwandeling gewonnen bij Praktijk voor Groene Therapie. Erg leuk, want ik was al zeer benieuwd naar wat nou eigenlijk een wandelcoachsessie is én eindelijk maakte ik dan ook in het echt kennis met Jolanda. In deze blog vertel ik jullie meer over deze wandelcoachsessie.

In mijn weekoverzicht afgelopen zondag, vertelde ik jullie er al wat over. Terwijl Jarne op de Peuterspeelzaal zat, had ik mijn gewonnen wandelcoachsessie bij Praktijk voor Groene Therapie. Erg leuk om eindelijk eens kennis te maken met Jolanda. Ik ken haar namelijk al wat langer, doordat ze diverse uitjes heeft geschreven voor mijn Facebookpagina met gratis uitjes. We hadden al langer in de planning staan om eens af te spreken en in het echt kennis te maken, maar dit bleef er steeds bij. Maar nu kon dat dus mooi gelijk ook. We spraken af bij de Natuurpark de Noorderriet, een van Jolanda haar werklocaties.

Elke wandelcoachsessie is anders.
Jolanda vertelde me dat elke wandelcoachsessie anders is. Ze kijkt per wandeling wat aansluit bij de persoon. Jolanda voelt veel dingen aan en speelt daarop in, elke wandelcoachsessie zou daarom per persoon maar ook per keer weer anders zijn. Dat ze dit aanvoelt heb ik tijdens de sessie absoluut gemerkt!

Herrineringsappje.
Maandagavond kreeg ik een herinneringsappje dat we de wandelcoachsessie hadden. Erg handig, zo kan je de wandelcoachsessie niet vergeten! In dit appje stond: de afgesproken plek en tijd, kledingadvies en dat ze thee mee nam.

Kennismaking.
Eerst hebben we even kennis gemaakt en gezellig gekletst over o.a.haar werk en mijn werk. Wat een leuk mens is Jolanda! Ik voelde echt een klik.
Halverwege dronken we een kopje thee, naja Jolanda alleen want Rooibosthee kan ik niet drinken, ik dronk mijn water. Jolanda had speciale zit kussentjes mee genomen waar we op konden zitten op het bankje. Een prachtig uitzicht met de schapen, mist en verre uitkijk over de weilanden.

Wandelcoachsessie.
Na het kopje thee begonnen we maar eens aan de wandelcoachsessie, daar kwam ik tenslotte ook voor.

Stiltewandeling
Jolanda vertelde dat we eerst een stilte wandeling zouden gaan doen van 10 minuten. Door in stilte te wandelen kom je dichter bij jezelf, wat erg belangrijk is voor de coaching na de stiltewandeling.
We liepen via het laarzenpad verder. Ik mocht het tempo van de wandeling bepalen, mocht bepalen hoe dichtbij of veraf ik van Jolanda liep. Best lastig vond ik dat, want ik wist niet wat Jolanda haar tempo was, wou niet dat ik te snel voor haar liep en paste me daarom ook wat aan aan haar.
Na 5 minuten stelde ze voor om een zintuigenwandeling te doen. Een paar minuten focussen op een zintuig. Eerst wat ik zie, daarna wat ik hoorde, vervolgens wat ik rook en als laatste wat ik voelde. En echt alleen focussen op dat zintuig, kwam er een gedachte omhoog dan moest ik proberen me weer te focussen op het zintuig. Soms best lastig.
De stiltewandeling was eerst wel even wennen, want best ongewoon samen lopen en niets zeggen. Maar ook wel erg rustgevend en fijn.

Aandachttrekkers.
Daarna het coach gedeelte. Ik moest iets benoemen wat mijn aandacht trok terwijl we aan het wandelen waren. Dit kan van alles zijn, iets wat ik zie of iets wat ik hoor of ruik. Het mocht gelijk maar ook gerust een halfuur later.
Al snel was er iets wat mijn aandacht trok. Ik vertelde aan Jolanda wat mijn aandacht trok en hier ging Jolanda op in. Wat zie je, hoe herken je dat in jezelf en wat zegt dat over jou. Wat voor boodschap zit daar voor jou in. Erg mooi die cadeautjes en lessen van de natuur. Wat mijn aandacht trok/vroeg was een stapeltje boomstammen, daarna een vogeltje die vloog, een gemeentekarretje wat langs reed en het afgesnoeide hout.
Naar voren kwam diverse dingen, ik werd bewust van bepaalde dingen in mijn leven en stond bij een aantal dingen stil. Wat voor dingen dit precies waren, vertel ik jullie niet in de blog. De rode draad wat naar voren kwam was energieverspilling. Maar ook de mooie stapjes die ik al het afgelopen jaar heb gemaakt die me veranderingen hebben gebracht én die me energie geven.

Kaart.
Toen we weer bij de auto waren mocht ik een kaart trekken. Op de kaart die ik trok stond: ‘De Droom. Er wordt iets onthuild, inzicht, doorbraak’.
Deze kaart paste helemaal bij de wandelcoachsessie. Erg mooi en bijzonder!

We kletsten nog even en daarna ging ik snel weer naar de peuterspeelzaal om Jarne alweer op te halen. De tijd was omgevlogen!

Het diepwerkende effect merkte ik een paar dagen later.
De wandelcoachsessie was erg mooi, heeft mooie inzichten gegeven en me bevestiging gegeven voor een aantal dingen. De wandelcoachsessie moest even dalen en werkte diep door. Minder energie, werken ging prima maar daarna was het wel op. Hierdoor lukte het blogs schrijven slecht, gelukkig had ik de blogs al vooruit gepland en hoefde ik me er ook even niet “druk” om te maken. Een paar avondjes echt rustig aan gedaan, lieve mensen die er voor me waren hebben er voor gezorgd dat ik zaterdag de energie weer terug had.

Mijn conclusie na de wandelcoachsessie is dat wandelcoaching, een mooie fijne manier is om aan jezelf te werken én tegelijkertijd te bewegen en in de natuur te zijn. Je bent dus volledig in beweging zowel geestelijk als lichamelijk. Doordat je elkaar niet perse aan hoeft te kijken en je lekker aan het wandelen bent, praat je wat gemakkelijker en is de sfeer ontspannen. Want in een kamertje op een stoel tegen over elkaar, vindt ik toch altijd een beetje ongemakkelijk.

Blogs
Jolanda schrijft ook blogs. De blogs gaan over het thema ‘persoonlijke groei’. Jolanda schrijft over dingen die ze zelf meegemaakt heeft in haar eigen proces, over dingen die haar inspireren, over praktijkvoorbeelden van de sessies die ze begeleid en nog veel meer. De blogs kun je vinden op haar website.

Thema-/seizoenswandelingen.
Jolanda organiseert ook regelmatig thema-/seizoenswandelingen. Deze wandelingen loop je in een groep en zijn goedkoper dan de individuele wandelingen.

Aanbiedingstarief
Enthousiast, nieuwsgierig of geïnteresseerd geworden in een wandelcoachsessie? Deze maand kan je nog gebruik maken van het aanbiedingstarief!
Neem gerust een kijkje op de website: www.groenetherapie.nl. Hier vindt je meer informatie over Jolanda als wandelcoach en de contactgegevens van Jolanda.

*Deze blog is geschreven omdat ik er zelf enthousiast over ben en jullie er graag over wil vertellen. Ik ben niet gesponsord of gevraagd door een van bovenstaande bedrijven. Wel heb ik deze wandelcoachsessie gewonnen, maar dat ik blogs schrijf heeft hierbij geen invloed gehad.
Wil je dat ik ook graag over jou bedrijf of product een blog schrijf? Neem dan contact met me op over de mogelijkheden hiervan.