Top 10 meest gelezen blogs van dit moment.

Top 10 meest gelezen blogs van dit moment.

15 augustus 2018 0 Door Jeanet

Mijn website bestaat nu zo’n 8 maanden. Ik ben in 2017 begonnen met bloggen, in 2018 begonnen met deze website omdat ik het bloggen met zoveel plezier en enthousiasme doe. Het bloggen doe ik nog steeds met veel plezier en ik heb steeds meer en meer plannen. Via Google Analytics kan je bijhouden hoe vaak je website wordt bekeken, waar je bezoekers vandaan komen, welke blogs er worden gelezen, de top 10 meest gelezen blogs, en nog veel meer.

De top 10 van de meest gelezen blogs.
Via Google Analytics bekeek ik welke 10 blogs die dit jaar het meest gelezen zijn. Leuk en interessant om te bekijken. Voor mezelf best een verbazing met de blogs die in de top 10 staan. Zelf had ik andere blogs in gedachten die hoog zouden scoren.
Ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet.

1. Hoofdpagina.
De hoofdpagina wordt het meest bezocht. Hier zie je ook de laatst geplaatste blogs, waardoor je gemakkelijk door kan klikken naar de blogs die je wilt lezen.

website jeanetblogt.nl

2. Gratis uitjes.
De categorie met gratis uitjes zijn favoriet. In deze categorie kan je gemakkelijk op zoek gaan naar de gratis uitjes bij jou in de buurt. Elke week komt er weer een gratis uitje bij én elke maand ga ik door een andere provincie. Op dit moment zijn de meeste uitjes nog van Groningen, Friesland en Drenthe, maar vanaf volgende maand komen ook de andere provincies aan de beurt.

Gratis er op uit in Nederland.

3. Wat is er te doen op tweede paasdag?
Pasen is allang voorbij, maar toch was dit een artikel wat groot succes had. In deze blog kon je lezen welke diverse activiteiten er werden georganiseerd.

Wat is er te doen op tweede paasdag?

4. Gratis uitjes voor zonnige dagen in Nederland.
Met de hittegolf van afgelopen weken kwam dit artikel goed uit. Niet raar dat deze dan in de top 10 staat van best gelezen blogs.

Uitjes voor zonnige dagen in Nederland.

5. Gratis uitjes in Groningen.
De gratis uitjes in Groningen staan in een overzichtslijst. Zo te zien komen de meeste lezers op dit moment uit de provincie Groningen. Laatst sprak ik met iemand over mijn blogs en die benoemde dat als ze niet wist wat ze gingen doen even een kijkje namen op mijn website voor een uitje. Superleuk om te horen!

Gratis uitjes in Groningen

6. Natuurspeeltuin van OERR in Kardinge.
De natuurspeeltuin van OERR in Kardinge is er nog niet zo lang. Een mooie plek waar kinderen kunnen spelen.

Natuurspeeltuin van OERR in Kardinge

7. Zuursche Duinen.
Onze favoriete plek om te wandelen. Voor mijn man een plek met vele jeugdherinneringen en een droom om daar ooit weer een vakantiehuisje te hebben. Leuk om te zien dat deze plek, ook bij de lezers favoriet is om te lezen en wie weet ook daadwerkelijk te bezoeken.

Zuursche Duinen, bos met een zandvlakte.

8. Borstvoeding.
Deze blog deelde ik in het kader van de borstvoedingsweek, kortgeleden opnieuw op mijn Facebookpagina. Mijn zoontje is bijna 3 jaar, maar drinkt op dit moment nog steeds borstvoeding. Leuk om te zien, dat dit artikel in de top 10 staat en dat er niet alleen maar uitjes in de top 10 staan.

Borstvoeding

9. Natuurspeeltuin vlakbij Sintmaheerdt in Tolbert.
Ik verbaasde me over deze plek en wellicht bij velen nog onbekend. Het onbekende is wellicht ook de reden dat deze veel in de top 10 voorkomt.

Natuurspeeltuin vlakbij Sintmaheerdt in Tolbert.

10. Een bijzondere ontmoeting in de Kuzemerkooi.
Elke keer als ik weer in de Kuzemerkooi loop, kijk ik naar het bankje en denk ik aan de man en ons gesprek. Zeer benieuwd hoe het nu met hem gaat en ik had best nog wat langer met hem willen kletsen. Vergeten doe ik hem zeker niet!

Een bijzondere ontmoeting met de man op het bankje.

Waar komen de meeste bezoekers vandaan?
Bij Google analytics bekeek ik ook hoe de meeste bezoekers op mijn website komen. De meeste bezoekers, zo’n 60 %, komen binnen via social media. Maar er is toch ook zo’n 20 % wat direct binnenkomt. De andere bezoekers komen binnen via een zoekmachine bijvoorbeeld Google, of via een link op een andere site. Erg leuk om te lezen, dat niet alle bezoekers alleen via social media komen.

Achter de schermen challenge.
Ik ben nog druk bezig om mijn website te verbeteren, mooier te maken en beter vindbaar te maken. Op dit moment doe ik daarom mee met een leuke, leerzame, verdiepende en interessante challenge.
Joyce van Mamakletst en Linda van Mamaliefde bedachten de ‘achter de schermen’ challenge van 4 weken lang met elke dag een vraag, opdracht, korte uitleg en links naar meer informatie om zelf aan de slag te kunnen gaan. Op deze manier zijn vele andere bloggers tijdens de zomerperiode, of er na, bezig hun website te upgraden. Erg fijn van deze challenge is dat het voor zowel beginnende bloggers is als voor bloggers die al jaren bloggen én dat het in een facebookgroep is, waardoor je ook de antwoorden van andere bloggers kan lezen en je echt van elkaar kunt leren. Superleuk!
Bij de challenge hoort ook deze opdracht, te leuk om alleen voor mezelf te houden. Dus daarom deel ik deze (en wie weet nog meer opdrachten) ook met jullie.