De Coole Kids Box

De Coole Kids Box

28 januari 2018 13 Door Jeanet
De Coole KIDS Box is een leuke houten kist met mooie spelmaterialen.  Met de Coole KIDS Box kunnen kinderen op een spelenderwijs uitgedaagd worden om dingen te ontdekken en zich te ontwikkelen.  De Coole KIDS Box is voor iedereen die graag kinderen op een spelenderwijs wil laten ontwikkelen en ontdekken, zoals gastouders, kinderdagverblijven, ouders, maar ook voor in de wachtruimte bij artsen.

In november 2016 probeerde ik voor het eerst de Coole Kids Box uit. En sindsdien heb ik er een abonnement op.

Een kist vol met mooie spelmaterialen. 
De Coole KIDS box is een houten kist. In deze kist zitten 12 tot 15 uitdagende spelmaterialen voor kinderen. Al het spelmateriaal in de box is kwalitatief goed, duurzaam, ontwikkelingsgericht en zorgvuldig uitgezocht. De kinderen kunnen met het spelmateriaal spelenderwijs ontdekken, worden uitgedaagd en kunnen zich op een spelende manier ontwikkelen. In elke Coole KIDS box zit altijd een dvd van Lotte en Max (baby-en kindergebaren) en een zoekboek.
Elke box heeft een eigen thema en wordt elke 2 maanden omgeruild.
Je kan kiezen voor een box met speelgoed voor 0 – 12 jaar of voor 0 – 6 jaar.
De box wordt bij je thuis bezorgd én weer opgehaald.

Een map met uitleg.
Bij de box zit een map waarin staat beschreven wat je met het spelmateriaal kan doen. Voorin zit een foto overzicht met welke materialen er in zitten.
Daarna wordt elk spelmateriaal uitgelegd.
Er wordt adviesleeftijd gegeven voor welk leeftijd het spelmateriaal geschikt is, maar als je er zelf een andere draai aan geeft kan het vaak ook wel voor jongere of oudere kinderen.
Er is aangevinkt welke ontwikkelingsgebieden er ter sprake komen. De ontwikkelingsgebieden zijn: samenwerken, taal, rekenen, logica, bewegen, motoriek, sorteren, kleuren en anders.
Daarna wordt er uitleg gegeven wat je met het materiaal kan doen.
Maar je kan natuurlijk ook zelf andere dingen verzinnen en bedenken.

De prijs.
Per maand betaal je 39 euro, hierin zit het schoonmaken van de materialen en het brengen en halen van de box inbegrepen. De box leen je 2 maanden, dus eigenlijk betaal je per box 78 euro per box. Klinkt misschien veel, maar de waarde van de box is snel zo’n 600 euro!!!  En dit bedrag verzin ik niet zelf, maar gaf de eigenaresse van Coole KIDS box aan me door.
Daarnaast heb je elke 2 maanden weer ander speelgoed en zoveel mooi kwalitatief en duurzaam speelgoed had je anders echt niet kunnen gebruiken voor dezelfde prijs.

Wat vinden wij van de Coole KIDS box.
Ik ben erg blij met het ontstaan van de Coole KIDS box. Hierdoor wordt het speelgoed regelmatig omgewisseld, maar krijg ik niet een steeds voller huis met speelgoed. In de Coole KIDS box, zit speelgoed wat ik anders niet zo snel zou aanschaffen vanwege de prijs.
In het begin was het even wennen, maar nu weten de kinderen de box goed te vinden en pakken er regelmatig zelf ook speelgoed uit! Er wordt erg enthousiast leuk en met veel plezier gespeeld met de spullen uit de Coole KIDS box.

Spelmateriaal wat past bij mijn visie.
Het spelmateriaal past vaak wel bij mijn visie; de kinderen spelenderwijs laten leren en ontdekken. Een absolute aanrader voor iedereen die ook met kinderen werkt en kinderen op een spelende manier wil laten leren en ontdekken. En niet elke keer weer nieuw speelgoed wil aanschaffen.

Samen maar ook alleen. 
Samen pakken we regelmatig de spelletjes uit de box en doen we samen de activiteiten. Maar de kinderen spelen er zelf ook samen of alleen mee.

Overzichtslijst op de muur. 
Op de muur heb ik een lijst gemaakt waar de map én een fotolijst in zit. In de fotolijst heb ik de inhoudsopgave uit de map gekopieerd, zo kunnen de kinderen gemakkelijk zien wat er in de box zit. Want wat de kinderen vaak niet zien, wordt ook niet of in elk geval minder mee gespeeld.

Eigenlijk is elke Coole KIDS box een leuke box. 
Elke box die we hebben gehad was weer een leuke box, ondanks dat er een aantal dingen zijn waar we niet mee hebben gespeeld of al een keer hadden gehad. De samenstelling van de groep, de leeftijden van de kinderen, het weer (of we veel buiten spelen) en de geplande activiteiten (uitstapjes/verjaardagen/afscheid) hebben veel invloed op de hoeveelheid wat we gebruiken uit de Coole Kids Box. Maar doordat we de Coole Kids Box in huis hebben, is er altijd mogelijkheid om met iets anders dan het vaste speelgoedaanbod te spelen.

Beperkte foto’s delen op social media.
Coole Kids box heeft een klacht gekregen dat de verassing er af is als het openlijk via foto gedeeld wordt wat er in de box zit, sommige willen het namelijk echt als verassing ontvangen wat er in de box zit. Hierdoor mag ik helaas geen foto’s meer delen waarop je duidelijk kunt zien wat erin zit, maar nog wel een foto van een aantal dingen. Erg jammer want ik deel graag met jullie welke leuke dingen er in de box zitten. Daarom wel elke keer een verslagje van alle producten, en een fotocollage van een aantal dingen. Maar geen compleet foto overzicht met wat er allemaal in zit.

Welke Coole Kids Boxen hebben we al gehad.
Ik heb al diverse Coole KIDS boxen gehad. Van elke Coole Kids box die we hebben gehad, maakte ik een verslag. Deze heb ik allemaal geplaatst op mijn Facebookpagina van mijn gastouderopvang.
Voor de geïnteresseerden heb ik ze op een rijtje gezet.
– Beroepen, met spelmateriaal om een parcours te maken. In verband met de zomervakantie hebben we deze box 4 maanden gehad.
Bewegen 2
Ontdekken
Eten en Drinken
Bewegen 1
Bouwen, de stad.

Hoe wissel jij het speelgoed om in huis?