Knutsel-, cadeau-, én activiteitentips voor vaderdag.

Knutsel-, cadeau-, én activiteitentips voor vaderdag.

11 juni 2020 0 Door Jeanet

Inmiddels mogen de kinderen weer naar de opvang en naar school en zullen de kinderen daar zelf knutselwerkjes maken voor vaderdag.  De zelfgemaakte cadeaus zijn naar mijn mening toch echt wel de allermooiste cadeaus. Ondanks dat het een commerciële feestdag is, zou het toch jammer zijn als er geen aandacht aan zou worden besteed. In deze blog heb ik tips voor een cadeau wat je door je kind kan laten knutselen, door je kind kan laten kopen en met je kind kan doen op vaderdag.

Het allerbelangrijkste is echte contact met elkaar. Zorg voor gezelligheid, leg de telefoons de hele dag aan de kant,  heb écht aandacht voor elkaar, doe leuke dingen samen en maak mooie herinneringen. Aandacht is onbetaalbaar en niet te vervangen door materialen. Wees dankbaar dat je ouder mag zijn én probeer niet alleen op vader-/moederdag te genieten. Vader of moeder zijn is niet vanzelfsprekend, vader/moeder zijn leer je door te doen en ja het ouderschap is soms ook énorm pittig.

Knutseltips voor een vaderdagcadeau.
De kinderen die naar school of opvang gaan zullen zelf een knutselwerkje maken. Maar als je kind hier net naar toe gaat of als je een extra knutselwerkje wil maken voor de bonuspapa dan heb ik hier wat tips voor je verzameld. Is je kind al wat ouder dan kan je ook aan je kind zelf vragen wat hij/zij wil maken en wat hij/zij daar dan voor nodig heeft. Eigen bedachte creaties zijn natuurlijk het allermooist.

1. Sleutelhanger
Maak een sleutelhanger, voor aan de sleutelbos. Dit kan je doen door een hartje te knippen, deze door je kind in te laten kleuren en dan te plastificeren. Maar je kan ook je kind met kraaltjes aan de slag laten gaan. Of een foto uitprinten en plastificeren.
Wil je er niet teveel werk van hebben? Dan kan je er ook altijd een online bestellen.

2. Canvas hart.
Hiervoor heb je een schildersdoek nodig. Op het schildersdoek kan je op diverse manieren een hart, de tekst papa of een andere vorm maken, met schilderstape of door er een sjabloon van papier op te plakken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om geen vorm te doen, maar het schildersdoek te laten zoals het is.
Doe je kind een verfschort aan en geef je kind  daarna de verfbenodigdheden. Natuurlijk is er bij een bord met verf en kwasten nodig, maar auto’s en/of ander voorwerpen erbij geven zorgt voor ander effect en zijn ook zeker aan te raden. Het is hier vaak een succes om te gebruiken met verven. Laat je kind zijn/haar gang gaan, beïnvloed hem/haar niet. Geef alleen extra verf als dat nodig is. Daarna laten opdrogen en daarna je sjabloon of schilderstape eraf halen. Nog even inpakken en klaar is je cadeau.

3. Tekening op textiel.
Een zelfgemaakte tekening van je kind op een t-shirt, kussensloop, keukenshort, ovenhandschoen of sokken. Hiervoor heb je textielstiften nodig en het textielobject waar je je kind op wil laten kleuren. Een t-shirt en kussensloop is voor jonge kinderen wat lastiger omdat het dun is en daardoor wat sneller beweegt/kreukelt. Een ovenhandschoen is wat dikker en daardoor wat gemakkelijker op te tekenen.
Je kan er ook voor kiezen om een wit kledingstuk, kussensloop, ovenhandschoen o.d. wat je al hebt in plaats van een nieuwe te kopen. Elke keer als je het aantrekt of gebruikt zal het je herinneren aan deze vaderdag.

4. Tekening op servies.
Koop nieuw bordje, glas, mok zonder print in een witte kleur én koop de speciale stiften voor glas/proselein.
Laat je kind met de stiften een tekening maken op het desbetreffende stuk servies wat je gekleurd wil hebben.
Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om servies uit je kast te pakken, scheelt je weer kosten. Elke keer als je het gebruikt zal het je herinneren aan deze moederdag.

5. Verftekening met een voetje.
Heb je nog wat jonger kindje dan kan je van het voetje een superheld maken of een bij met de tekst papa je bent bijzonder.
Natuurlijk kan je dit ook doen met wat oudere kinderen.

Cadeautips die je zelf door je kind kan laten kopen. 
Inmiddels ben ik minder materialistisch ingesteld en kijk ik met cadeau’s vaak of de ander er écht wat aan kan hebben of dat het op kan. Dus geen prulletjes, kopen om het kopen o.d.. Kijk bij een cadeau wat je al een tijdje graag wilt hebben, maar nog niet hebt gekocht of wat je nog écht nodig hebt. Het gaat voor mij niet om de prijs, maar om het verhaal achter het cadeau. Een cadeau kan je zo duur/goedkoop maken als je zelf zou willen.

1. Borrelplank.
Madame Laurine maakt prachtige gevulde borrelplanken. Bestel een van de gevulde borrelplanken en geniet er daarna met het hele gezin van. Tip bestel op tijd want ze is vaak snel uitverkocht!

2. Foto
Laat een foto afdrukken van jullie gezin samen, regel een fotoshoot of maak een fotokaart met de foto’s van afgelopen jaar waar je kind met zijn vader op staat.

3. De To Go van Hip en Happening.
De “To Go !” Is met de hand gemaakt, heeft een geoliede eikenhouten blad welke uitstekend geschikt is voor lekkere borrelhapjes. De voet is in zijdeglans zwart geschilderd en “hout” het drankje stevig op zijn plaats. Een Hip opklapbaar tafeltje om overal mee naar toe te nemen. Neem de “To Go !” mee naar het strand, picknicken in de bossen, genieten langs het water, vakantie op de camping of relaxed in de tuin. Je hebt altijd een tafeltje bij de hand!  Te bestellen bij Hip en Happening met een 2 biologische biertjes van Gulpener of huiswijn inclusief 2 geharde glazen.

4. Bouwemmer gevuld met lekkers.
De bouwemmer is gevuld met Groninger droge worst, bammetjes biertje, 2 Groninger worstenbroodjes, 2 vruchtenkrakelingen, zakje witte bollen, schaaltje vleeswaren en een fles volle melk. De bouwemmer is te bestellen tot donderdag 18 juni bij Brood bij de Buren.

5. Gezelschapsspel
Een spel speel je samen. Laat je kind zelf een gezelschapsspel uitkiezen die je daarna samen kan spelen. Elke keer als je het spel speelt zal je herinnert worden aan dat je kind dit spel koos voor moederdag. Is je kind nog wat jong, laat hem dan kiezen uit bijvoorbeeld 3 spellen. Spellen die bijvoorbeeld leuk zijn om te kopen/krijgen zijn boomgaardMens erger je nietGanzenbordMonopolyRummikubTriominos of een ander leuk spel.

Activiteiten
1. Ontbijt
Een lekker ontbijt aan de eettafel of op bed is voor iedereen natuurlijk een cadeau. Laat je kind de lekkere dingen uitkiezen in de supermarkt en/of bij de bakker. En smikkel ze tijdens vaderdag heerlijk samen op.

2. Bekijk samen foto’s.
Pak de fotoboeken, of de digitale foto’s, en bekijk samen de foto’s die er de afgelopen jaren zijn gemaakt. Haal samen herinneringen op.

2. Maak samen een kunstwerk.
Bijvoorbeeld een stippentekening of maak samen een tekening. Zo hebben mijn zoontje en ik in dit huis, maar ook in ons vorige huis (op deze foto zie je de lijst hangen) een lijst 4 tekeningen die we samen hebben gemaakt. Beide apart, sommige dingen samen. Uiteindelijk in een lijst gedaan waardoor het een gezamenlijk gemaakt kunstwerk is.
Het is niet belangrijk wat er wordt gemaakt, maar dat je samen iets doet.

3. Er op uit
Ga samen naar de dierentuin, een pretpark, de bioscoop of een ander uitje wat weer mogelijk is. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een boswandeling, strandwandeling of een fietstochtje. Samen er op uit, samen iets leuks doen en samen herinneringen maken.

4.Bak iets lekkers.
Duik samen de keuken in. Misschien nog handiger om de dag er voor eerst samen de winkel in te gaan (of online te bestellen). Maak samen een lekkere taart, brownies, wortelcake of gevulde koeken. Of maak samen wat lekkers voor het avondeten bijvoorbeeld sushi, pizza, lasagne, ovenschotel of wat anders lekkers. Ga gourmetten, barbequen, broodjes/marshmallows bakken boven het vuur, ga picknicken, pizza’s bakken in de pizzarette of doe iets anders gezelligs.

5. Maak tijd met elkaar.
Doe de dingen die je leuk vindt om te doen, waar je energie van krijgt, wat je blij maakt en heb écht contact met elkaar. Niet ondertussen bezig met allerlei andere dingen, maar echt even aandacht voor elkaar!  Maak een wandeling, lees boekjes, doe samen spelletjes, kijk een filmpje, ga samen kleuren, maak een puzzel, bak lekkere dingen of wat je ook wil doen. Wat je ook doet, heb écht contact met elkaar.

Andere blogs.
Andere blogs van mij die wellicht ook inspirerend en aansluitend zijn om te lezen.
– Knutsel-, cadeau- en activiteitentips voor moederdag.
– Cadeautips voor het hele gezin
– Cadeautips voor een vrouw.
– Vertellis Chapters, het boek wat je bewuster én gelukkiger maakt.
– Boeken tips
– 100 activiteiten die je thuis kan doen.
– Uitjes die je kan doen met de 1,5 meter afstand.

Natuurlijk zijn er nog veel meer ideeën die je kan doen. Je kan bijvoorbeeld zoeken op Pinterest.

Wist je al dat ik ook te vinden ben op FacebookInstagram én Pinterest?
De uitjes vind je tegenwoordig op de website uitjesinnederland.com én op Facebook en Instagram.