Tips voor in de vakantie

Tips voor in de vakantie

16 februari 2019 0 Door Jeanet

Het is alweer (bijna) vakantie. De kinderen de hele week (of een aantal weken) vrij en misschien jij als ouder ook wel. Thuis met de kinderen. De kinderen willen waarschijnlijk leuke dingen doen. Even de deur uit voor een leuk uitstapje of lekker in huis leuke dingen doen.  Voor de een is dit wat gemakkelijker te bedenken dan voor de ander.
In deze blog staan een aantal ideeën voor je, zodat je wat inspiratie kan opdoen. Vraag ook zeker aan de kinderen wat ze willen doen, want vaak zitten ze zelf ook al vol ideeën.
Probeer er in elk geval iets leuks en gezelligs van te maken! Maak mooie herinneringen en probeer te genieten van het samen zijn met elkaar.

Zwemmen in het zwembad. 
Zwemmen is voor veel kinderen een favoriete bezigheid. En voor zwemmen maakt het niet uit wat voor weer het is. In de blog over zwembaden, kan je diverse zwembaden vinden in het noorden van Nederland.
Heeft je kind nog geen zwembandjes? Vergeet deze dan niet mee te nemen?
Geen zin om elke keer een wegwerpzwemluier te kopen? Schaf dan een wasbare zwemluier aan.

Zwembaden in het noorden van Nederland.

Naar het museum. 
Er zijn diverse leuke museums voor kinderen in Nederland te doen, een museum hoeft zeker niet saai te zijn. Een leerzaam uitje voor jong en oud. Met de museumjaarkaart kan je voordelig museums bezoeken. Je betaald eenmalig voor de jaarkaart en kan vervolgens het hele jaar diverse leuke museums gratis of goedkoper bezoeken. Hierdoor wordt een bezoekje aan een museum gemakkelijker te maken. Maak je veel gebruik van de museumjaarkaart, bijvoorbeeld elke vakantie, dan kan de museumjaarkaart al snel uit en worden de uitjes leuk, leerzaam en betaalbaar.

Museumjaarkaart: Goedkoper en gemakkelijker naar het museum.

Lekker naar buiten.
Uitjes hoeven niet altijd geld te kosten. Ga lekker naar buiten, het bos in of naar een (natuur)speeltuin of kinderboerderij. Onder de tag: gratis, vind je diverse tips voor gratis uitjes die je kan doen. Neem zelf wat lekkers mee wat al in huis is zodat het je helemaal niets extra’s kost (behalve misschien de vervoerskosten).

gratis er op uit in nederlandNaar de bioscoop.
In de bioscoop draaien regelmatig leuke films, worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd zoals het kidsweekend en de kleuterbios. Kinderen mogen graag vaak tv kijken en een filmpje in de bioscoop is natuurlijk net even weer anders dan een filmpje kijken in de bioscoop.
Geen geld voor een bioscoop? Maak dan thuis een bioscoop, maak samen popcorn, lekker drinken erbij, lampen uit en gezellig met z’n allen op de bank of met matrassen op de grond.

De bioscoop, meer dan alleen een filmpje kijken.

Bijkletsen met je iemand die ook kinderen heeft.
Hoe vaak heb je nog tijd voor een kopje thee met een vriendin? Of met je buurvrouw, kennis of familielid? Tijd hebben we vaak allemaal te kort door werk en gezin. Maar in de vakantie is dit juist een moment om even lekker bij te kunnen kletsen en de kinderen met elkaar te laten spelen. De kinderen vermaken zich waarschijnlijk wel met elkaar en jullie hebben de tijd om eindelijk weer eens bij te kletsen in reallife i.p.v. via de telefoon.

Met wie zou je het liefst weer een kopje thee drinken?

Naar de bibliotheek.
Bij de bibliotheek worden regelmatig activiteiten georganiseerd waar je vaak gratis aan mee kan doen. Neem een kijkje op de website van je bibliotheek om te kijken wat er bij jou bibliotheek wordt georganiseerd. Kinderen zijn gratis lid, het is natuurlijk ook erg leuk om niet voor een activiteit heen te gaan, maar om nieuwe boekjes uit te kiezen. De boekjes kun je thuis of in de bibliotheek samen lezen. Je kan er met de auto heen, maar je kan er ook voor kiezen om lopend of op de fiets te gaan, zo kan je zo weer een paar uurtjes bezig zijn. Zo gingen wij afgelopen winter met de slee naar de bibliotheek. Een extra grote wandeling, boekjes halen bij de bieb, even spelen bij de bieb en thuis de bieb boekjes lezen.

Een ritje met de trein en bus.
Maak (samen) thuis een lekker lunchpakketje, pak vervolgens de trein/bus en ga naar het hoofdstation. Op het hoofdstation kun je de diverse treinen bekijken, soms op een piano spelen én je lunchpakketje op smikkelen. Ga daarna met de bus weer terug naar huis. Kinderen vinden het vaak geweldig en zien van alles en reizen eens op een andere manier. Een groot avontuur, wat wellicht nog leuker is dan een pretpark.
Wat de kosten hiervan zijn, hangt af van je reis. Wist je dat kinderen gratis (met een persoonlijk OV-Chipkaart nodig) mee mogen met de trein?! De kosten en tijden van je reis kan je checken op de website van 9292.nl

Meer (gratis) uitjes vind je op:
– deze website Jeanetblogt én op de website Uitjesinnederland.com,
– op de Facebookpagina Jeanetblogt én op de Facebookpagina Uitjes in Nederland,
– in de Facebookgroep Uitjes in Nederland
– op mijn Instagramprofiel.