Uitjes tijdens regenachtige en koude herfst- en winterdagen.

Uitjes tijdens regenachtige en koude herfst- en winterdagen.

21 december 2018 0 Door Jeanet

Nu het wat kouder wordt, is het soms wat lastiger om activiteiten te bedenken. In deze blog vind je diverse activiteiten die je kan doen tijdens regenachtige en koude winterdagen gratis of onder de entreeprijs van €10,-. Want een leuk dagje uit is wel het leukste als het ook daadwerkelijk betaalbaar is voor het gehele gezin.

1. Naar de bibliotheek.
Bij de bibliotheek worden regelmatig activiteiten georganiseerd waar je vaak gratis aan mee kan doen. Neem een kijkje op de website van je bibliotheek om te kijken wat er bij jou bibliotheek wordt georganiseerd. Kinderen zijn gratis lid, het is natuurlijk ook erg leuk om niet voor een activiteit heen te gaan, maar om nieuwe boekjes uit te kiezen.

2. Kerstshows en kerstmarkten bezoeken.
Vanaf oktober beginnen zijn diverse tuincentra’s al in kerstsfeer. Versierde bomen, heel veel lichtjes, allemaal kleine huisjes en complete andere grote versieringen zoals bijvoorbeeld een rendier zijn er te bekijken. De kinderen (en volwassenen) kijken hun ogen uit. Niet alleen tuincentra’s maar ook worden er diverse kerstmarkten georganiseerd in heel het land. En er zijn ook diverse steden die worden omgetoverd tot kerststad, zoals Maastricht, Den Bosch, de grotten van Valkenburg en Deventer. Bekijk de krant, of via Facebook waar (bij jou in de buurt) een kerstmarkt wordt georganiseerd.
Vaak is er in het dorp/stad waar je woont ook diverse kerstversieringen te zien, loop een rondje of ga naar het winkelcentrum en bekijk daar de kerstversieringen. Het hoeft niet groots te zijn om het leuk te hebben.

3. Dagje Schiphol. 
Ook al ga je niet zelf met het vliegtuig, op Schiphol kan je diverse dingen gratis doen. Je kan natuurlijk de vliegtuigen bekijken die vertrekken en komen landen maar je kan er ook een speurtocht doen (! deze moet je van te voren uitprinten van de website).

4. Gratis aanwezig zijn bij het maken van een tv show.
Diverse tv shows, zoals Wie ben ik, Jensen, RTL Late Night hebben publiek nodig. Zo kan in het publiek zitten en zelf mee maken hoe de tv show wordt gemaakt. Op de website kan je zien wanneer en bij welke tv shows je gratis aanwezig kan zijn.

5. Stampen in de plassen.
Trek de laarzen en eventueel een regenbroek/regenpak aan en ga springen in de plassen en tijdens de regen dansen in de regen. Daarna onder de warme douche of in bad, droge kleren aan en dan met een kop thee of warme chocolademelk aan tafel een spelletje doen of op de grond grote bouwwerken maken van bijvoorbeeld Grimms. Het plezier wat je samen hebt is onbetaalbaar en je hebt even écht tijd voor elkaar.  En even een frisse neus is voor iedereen even goed in plaats van de hele dag binnen zitten.

7.  Een ritje met de trein en bus.
Maak (samen) thuis een lekker lunchpakketje, pak  vervolgens de trein en ga naar het hoofdstation. Op het hoofdstation kun je de diverse treinen bekijken, soms op een piano spelen én je lunchpakketje op smikkelen. Ga daarna met de bus weer terug naar huis. Kinderen vinden het vaak geweldig en zien van alles en reizen eens op een andere manier. Een groot avontuur, wat wellicht nog leuker is dan een pretpark.
Wat de kosten hiervan zijn, hangt af van je reis. Wist je dat kinderen gratis (met een persoonlijk OV-Chipkaart nodig) mee mogen met de trein?! De kosten en tijden van je reis kan je checken op de website van 9292.nl

8. Filmpje kijken in de bioscoop.
Even samen er op uit, telefoons uit en een leuke film kijken in de bioscoop. Wist je dat er ook regelmatig een kleuterbios en kidsweekend wordt georganiseerd?

9. Schaatsen.
Het allermooiste is natuurlijk schaatsen op natuurijs op de ijsbaan of door zelf een ijsbaan te maken in de achtertuin. Maar ook als er geen natuurijs is kan je schaatsen. In diverse steden zijn namelijk overdekte ijsbanen, ideaal als er geen natuurijs is. De entree per ijsbaan kan verschillend zijn, bekijk dit van te voren om verassingen te voor komen.

10. Even er op uit en buiten een frisse neus halen.
Kleed je lekker warm aan en ga even lekker buiten een frisse neus halen. Met de juiste kleding is het buiten prima te doen! Even het bos in, de diertjes voeren bij de dierenweide, spelen bij de kinderboerderij of gewoon even een rondje wandelen in het dorp. Even een frisse neus doet iedereen goed! Neem dan een kijkje op mijn website voor een leuk uitje bij jou in de buurt.