Tips voor een kinderfeestje buiten de deur.

Tips voor een kinderfeestje buiten de deur.

5 april 2019 0 Door Jeanet

Kinderfeestjes kan je natuurlijk ook gerust thuis vieren, maar tegenwoordig willen steeds meer ouders kinderfeestjes buiten de deur vieren. Een kinderfeestje thuis vieren is vaak wel goedkoper dan buiten de deur. In deze blog geef ik je tips voor een kinderfeestje buiten de deur.

1. Gratis uitje.
Wil je wel buiten de deur, maar niet te dure kosten? Dan is een gratis uitje denk ik de beste optie. Op mijn website vind je diverse gratis uitjes. Neem een picknickmand mee met wat lekkers, een kleed om op te zitten en vaak vermaken de kinderen zich ook wel met elkaar in de speeltuin of op een andere plek die je hebt gekozen. Je kan eventueel nog wat spelletjes bedenken zoals koekhappen, verstoppertje o.d. om ze bezig te houden als ze niet spelen, maar vaak is dat niet eens nodig. Neem je liever zelf geen eten/drinken mee? Bij diverse gratis uitjes is ook een restaurant/café, waar je eten/drinken kan bestellen.
Een paar voorbeelden van leuke plekken zijn: Waterspeeltuin in Lauwersoog, Speelbos Sparjebird, Kuzemerkooi in Oldekerk, Kinderboerderij Roden en Blote voetenpad in Opende, maar er zijn nog veel meer leuke gratis plekken (op mijn website) te vinden. 

2. Zwemmen.
Hebben alle kinderen al een zwemdiploma dan kan je naar het zwembad gaan. Diverse zwembaden hebben ook kinderfeestjes arrangementen, waarbij eten/drinken inzit waardoor je niks mee hoeft te nemen. In mijn blog over zwembaden in het Noorden, staan diverse zwembaden vermeld zodat je ook eens naar een ander zwembad kan gaan. Tijdens zomerse dagen kan je natuurlijk ook kiezen voor een gratis zwemplek, een aantal van deze zwemplekken kan je terug vinden in mijn blog.

3. Naar de bioscoop.
In de bioscoop draaien regelmatig leuke films.  Tv kijken vinden de meeste kinderen erg leuk én de bioscoop is daarom vaak helemaal geweldig. Op de website van de bioscoop bij jou in de buurt zie je wanneer welke bioscoop draait. Diverse bioscopen hebben tegenwoordig ook al speciale kidsweekenden waar extra leuke activiteiten voor de kinderen worden georganiseerd. Als je het combineert met een ritje met de trein of bus, wordt het nog leuker.
Kinepolis en Pathé zijn de meest voorkomende bioscopen die in diverse steden zitten. Maar er zijn ook kleinere bioscopen zoals Winsingehof in Roden.

4. Een leerzaam feestje in het museum.
Het museum is leuk voor jong en oud. Tijdens een bezoekje aan het museum leren de kinderen op een speelse manier. Er zijn diverse leuke museums voor kinderen op de website van museumkids kan je diverse tips vinden. Op de website staan reviews van kinderen wat ze van het museum vonden, erg handig om vooraf te weten en een inschatting te maken of het ook leuk is voor het feestje van je kind.
Een aantal voorbeelden van museums zijn Doe museum, Brandweermuseum, Legiomuseum en gevangenismuseum.

5. Speelpark.
Er zijn diverse uitjes onder de €10,- te doen waarbij ze ook nog eens vaak een kinderarrangement hebben. De kinderen vermaken zich in het speelpark, waardoor je zelf geen activiteiten hoeft te doen. Op mijn website kan je bij de provincie’s ook een lijst vinden met uitjes onder de €10,-.
Een aantal voorbeelden van zijn Naturij Drachten, Familiepark Nienoord, Monkey Town, Ballorig, Sanjesfertier, De Leeuwenborg, ‘t Speulparadijs en Tippedoki.

6. Creatief lekker bezig zijn. 
Liever creatief bezig met de kinderen? Ga dan eens op zoek waar je in de buurt iets creatiefs kan doen. Zoals kaarsen maken, taarten bakken, kleien met klei of timmeren met spijkers.  Diverse van deze dingen heb ik vroeger ook gedaan tijdens een kinderfeestje van iemand anders, maar kan ik me nog goed herinneren. Bedenk dan wel of dit ook past bij je kind én de kinderen die komen.
Een aantal voorbeelden van adressen waarbij dit kan zijn: Kaarsen maken bij Kaarsenmakerij Wilhelmusin Eenrum, taarten bakken bij Leek-Cake, Potten bakken bij de Vuurplaats in Westerbork en timmeren met spijkers kan in het
Spijkerdorp. Bij Kunstknot in Veendam kunnen kinderen diverse creatieve activiteiten doen. 

7. Fotofeestje. 
Een fotofeestje is voor meiden vast ook erg leuk. Lekker op de foto als model, samen verkleden en leuke foto’s maken. Een leuke activiteit én een leuke herinnering voor later. Diverse fotografen zijn er die dit organiseren, qua prijs en mogelijkheden is verschillend per fotograaf.
Fotograaf Ellis
uit Winschoten organiseert fotofeestjes met een high tea.

8. Spelen bij de boer. 
Spelen en leren bij de boer kan bij diverse boeren (niet bij alle boeren!). Een leerzaam uitje over de dieren op de boerderij, spelletjes doen bij de boerderij en lekker spelen op het boerenterrein.
In Valthermond zit Stoer bij de boer, in Aduard zit Zuiderham, en in Oude Pekela zit Bokswiekshoeve die kinderfeestjes organiseert.

9. Sportief bezig zijn. 
Samen bewegen, een leuke sportieve activiteit voor kinderen en ook zeker een leuke activiteit voor een feestje. Wat voor sportieve activiteit je gaat doen is natuurlijk verschillend, zo kan je klimmen, springen en meer actieve activiteiten.
Een aantal locaties waar je dit kan doen zijn bij PinokkioIndoorstrand Groningen, Jump XL, Bjoeks en Waddenfun. 

10. Feestje met dieren.
Is je kind helemaal dol op dieren? Dan is een kinderfeestje waar dieren een grote rol zijn het meest passend. Je kan naar de dierentuin of een klein dierenpark gaan, maar natuurlijk ook naar de kinderboerderij.
Een aantal voorbeelden van locaties zijn  stadspark Groningen, Doezoo, Zoobizar en Aqua Zoo

Voor meer informatie over de genoemde uitjes, kan je klikken op het uitje waar je naar toe wilt, je gaat dan automatisch naar de website met meer informatie.
De site wordt regelmatig bijgewerkt, het kan dus zijn dat er de volgende keer meer tips in deze lijst te vinden zijn.
Heb je aanvullingen, laat het dan gerust weten, zodat ik ze aan de lijst kan toevoegen.

Meer (gratis) uitjes vind je op:
– deze website Jeanetblogt én op de website Uitjesinnederland.com,
– op de Facebookpagina Jeanetblogt én op de Facebookpagina Uitjes in Nederland,
– in de Facebookgroep Uitjes in Nederland
– op mijn Instagramprofiel.

Door elkaar te informeren, kunnen we elkaar weer inspireren. Deel gerust mijn website met anderen, om nog meer mensen te informeren over een leuk uitje.

Kijk gerust ook eens bij mijn andere blogs op mijn website over het ouderschap, tips voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, reviews van diverse producten en meer leuke persoonlijke en informatieve blogs.